Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αντιφασιστικό κείμενο Λαϊκής Συνέλευσης Πατησίων

Τί είναι η Χρυσή Αυγή

Η νεοναζιστική οργάνωση Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1985. Ήταν μέχρι τις μέρες μας στο πολιτικό περιθώριο καθώς η ελληνική κοινωνία  ποτέ δεν αποδέχτηκε τους νοσταλγούς των Ναζί, αφού δεν ξέχασε ποτέ τα χρόνια της Κατοχής της Ελλάδας από τα στρατεύματα του Χίτλερ, τα αμέτρητα εγκλήματα εναντίον του ελληνικού λαού, αλλά και το ηρωικό έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Ποιός ήταν ο Χίτλερ

Στη δεκαετία του 1930 η Ευρώπη μαστιζόταν από οικονομική κρίση και φτώχεια. Αυτές τις δύσκολες συνθήκες εκμεταλλεύτηκε ο Χίτλερ και το κόμμα των Εθνικοσοσιαλιστών (δηλαδή οι Ναζί) στη Γερμανία. Υποσχέθηκε στους ταπεινωμένους και εξαθλιωμένους Γερμανούς, που αναζητούσαν ένα όραμα και μια ελπίδα, ότι θα κυριαρχήσουν στον κόσμο, ότι το γερμανικό έθνος ή αλλιώς η «Άρεια Φυλή» είναι ανώτερη από όλες τις άλλες φυλές και τα έθνη και ότι επομένως όλοι οι υπόλοιποι λαοί έπρεπε να υποταχτούν μπροστά στην ανωτερότητα της. Το ίδιο έκανε και στην Ισπανία ο Φράνκο, ο οποίος χρησιμοποίησε τη φασιστική βία ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα του ισπανικού λαού. Στην Ελλάδα, ο Μεταξάς, πρωθυπουργός διορισμένος από τα ανάκτορα, επιβάλλει δικτατορία τις 4 Αυγούστου 1936, ακολουθώντας το πρότυπο της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι. Ο ναζισμός και ο φασισμός οδήγησαν στην κόλαση του  Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και αιματοκύλισαν τους λαούς της Ευρώπης. 55 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές χάθηκαν στα πεδία των μαχών και στα ναζιστικά   στρατόπεδα  συγκέντρωσης. Μετά το τέλος του πολέμου η Ευρώπη ήταν ισοπεδωμένη. Ωστόσο οι λαοί που έζησαν  τον πόλεμο και τη ναζιστική θηριωδία αποφάσισαν ένα πράγμα: Ποτέ ξανά!

Το πραγματικό πρόσωπο του ναζισμού

Η ναζιστική ιδεολογία είναι έντονα διαποτισμένη από αντιλήψεις φυλετικών διακρίσεων, εθνικισμού και στρατοκρατίας. Είναι ένα αυταρχικό πολιτικό σύστημα που επιβάλλει τη λατρεία στο πρόσωπο του ηγέτη, στον οποίο όλοι είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν τυφλά. Εχθρεύεται καθετί το διαφορετικό (ομοφυλόφιλους, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα δέρματος) ασκώντας ωμή βία και τρομοκρατία.
   
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον!

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται τη δίκαιη οργή και απογοήτευση που σπέρνει η κρίση όπως ακριβώς έκανε ο Χίτλερ στη Γερμανία και ο Μουσολίνι στην Ιταλία.  Υποστηρίζουν ότι θέλουν να ανατρέψουν το σάπιο πολιτικό σύστημα και να φτιάξουν μια Ελλάδα για τους Έλληνες. Όμως, για τους νεοναζί υπεύθυνοι για όλα τα δεινά του ελληνικού λαού είναι οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα, δηλαδή οι απόκληροι αυτού του κόσμου, οι πιο φτωχοί και δυστυχισμένοι που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον αλλού, όπως έκαναν τόσες και τόσες γενιές Ελλήνων στα δύσκολα χρόνια που πέρασε η Ελλάδα. Κρύβουν έτσι τους πραγματικούς υπεύθυνους, αυτούς που πλούτισαν σε βάρος και των Ελλήνων και των μεταναστών.

Γιατί γιαγιά τα δόντια σου είναι τόσο μεγάλα; .. Για να σε φάω καλύτερα!

Σχέση Χρυσής αυγής με ναζισμό

Παρόλη την προσπάθεια μεταμφίεσης της Χρυσής Αυγής σε ένα πατριωτικό, λαϊκό κόμμα με ¨υπερβολικές ευαισθησίες¨ και βίαιη ρητορική, η ναζιστική τους δράση και ιδεολογία φανερώνουν πως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια νεοναζιστική συμμορία, νοσταλγών του Χίτλερ.
Νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα;
Τα μέλη της δε διστάζουν να χαιρετάνε φασιστικά στις δημόσιες εμφανίσεις τους (πχ ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκος στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας στις 17-1-2011. Έχουν παρευρεθεί σε συγκεντρώσεις εξύμνησης του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας. Δεν ξεχνάμε το χάραγμα της σβάστικας το 1992 στο μέτωπο μαθήτριας και πριν από δύο χρόνια στα Χανιά στο χέρι καθηγήτριας.  Σε τοίχο στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα, η Χρυσή Αυγή υπογράφει πρόσφατα το εξής σύνθημα: «Νέο ολοκαύτωμα* να ξεβρωμίσει ο τόπος». *(http://el.wikipedia.org/wiki/Oλοκαύτωμα)

Χρυσαυγίτες και Αστυνομία: Οι καλύτεροι φίλοι

Είναι γνωστές οι καλές σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Αστυνομία. Σε πολλές περιπτώσεις επιχειρούν χέρι - χέρι εναντίον διαδηλωτών, φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων. Οι νεοναζί αποτελειώνουν τη «βρώμικη δουλειά» των επίσημων δυνάμεων καταστολής, ακόμη και με δολοφονικές επιθέσεις. Τα παραδείγματα είναι πολλά: Το ηγετικό μέλος της Χρυσής Αυγής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Περίανδρος», κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών Δημήτρη Κουσουρή και Ηλία Φωτιάδη και του τότε αδιόριστου εκπαιδευτικού Γιάννη Καραμπατσόλη τον Ιούνιο του 1998. Στις 2 Φλεβάρη 2008, σε αντιφασιστική πορεία, ορισμένοι από τους χρυσαυγίτες απαθανατίστηκαν με μαχαίρια ανάμεσα στα ΜΑΤ ενώ ο απολογισμός ήταν δύο σοβαρά τραυματίες.

Ακόμα και όταν η αστυνομία συλλαμβάνει μέλη της Χρυσής Αυγής το κάνει για τα μάτια του κόσμου:
(θα μπει ως φωτογραφία από το facebook , με συνομιλία που αποδεικνύει συνεργασία ματ – χρυσαυγιτών).

Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια και η άνοδος της Χρυσής Αυγής

Η οικονομική κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης δημιουργεί φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια και καταστρέφει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο ελληνικός λαός εκβιάζεται να αποδεχτεί τη μοίρα της εξαθλίωσης προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη του ελληνικού κράτους, να τηρηθούν τα μνημόνια που υπέγραψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς να ρωτήσουν το λαό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, η νεολαία, οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι εδώ στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες που μαστίζονται από την κρίση αντιμετωπίζουν τα ίδια αδιέξοδα. Καλούνται να πληρώσουν μια κρίση που δεν δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά ένα οικονομικό σύστημα που στόχο έχει το κέρδος και όχι τον άνθρωπο.

Ποιοί ευθύνονται για τη κρίση;

Υπεύθυνο για την οικονομική κρίση είναι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Σε αυτό το σύστημα ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων ανθρώπων, των ιδιοκτητών των μεγάλων επιχειρήσεων, των τραπεζών και των κερδοσκόπων, αντί να μοιράζεται για να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας. Δηλαδή, άλλοι παράγουν τον πλούτο και άλλοι τον απολαμβάνουν. Αυτοί οι λίγοι εκμεταλλεύονται εμάς, τους πολλούς και παίρνουν τις αποφάσεις που κρίνουν τη ζωή και το μέλλον μας. Αυτοί κάνουν τους πολέμους γιατί κερδίζουν από αυτούς, πουλώντας όπλα και υποδουλώνοντας ολόκληρους λαούς. Αυτοί σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους λαούς γιατί το μόνο πράγμα που φοβούνται είναι μήπως οι λαοί ενωθούν και διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν, αυτά που τους έχουν κλέψει.

Σε περιόδους κρίσης ο φασισμός, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν

Καλλιεργούν στα μυαλά των ανθρώπων το μίσος και την απέχθεια για τους άλλους λαούς μέσω της δήθεν ανωτερότητας τους. Προβάλλουν συνεχώς τη θεωρία του "ζωτικού χώρου", ότι δηλαδή τα σύνορα της χώρας τους είναι μικρά για έναν τόσο σπουδαίο λαό όπως ο δικός τους και την αντίληψη πως ο δικός τους πολιτισμός είναι ανώτερος από τον πολιτισμό όλων των άλλων εθνών.
Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν είναι μια μακρινή ιστορία. Ας μην έχουμε την αυταπάτη ότι ξεμπερδέψαμε μια και καλή μ’ αυτόν όταν τελειώσαμε με το Χίτλερ. Με το Χίτλερ τελειώσαμε, όχι όμως και με το χιτλερισμό. Ο φασισμός, αν οι λαοί δεν έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, μεταμορφώνεται συνεχώς προσπαθώντας να τους εξαπατήσει και να τους παρασύρει στο παιχνίδι του πολέμου και της αλληλοεξόντωσης. Δεν είναι και πολύ δύσκολο για μια κοινωνία τσακισμένη από την ανέχεια και απογοητευμένη από την πολιτική και τους πολιτικούς να στραφεί σε φασιστικές συμμορίες, τύπου Χρυσής Αυγής. Ο φασισμός δεν είναι κάτι που εκδηλώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Προετοιμάζει τις συνειδήσεις με μεθοδικό τρόπο, έτσι που χωρίς να το καταλάβουμε μπορεί να στραφούμε απέναντι στο διπλανό μας.

Γιατί ένας άνθρωπος αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι, την οικογένεια του και να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα;

Ο λόγος είναι ένας: Ψάχνουν για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή καθώς στη χώρα τους είτε γίνεται πόλεμος, είτε δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω οικονομικών συνθηκών και οικολογικών καταστροφών.

Τόσα χρόνια οι μετανάστες δεν ήταν για αυτούς πρόβλημα;

Προφανώς και δεν ήταν πρόβλημα εφόσον αποτελούσαν τα πιο φτηνά εργατικά χέρια για τις πιο βαριές δουλειές ανασφάλιστοι και σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά είναι τα πιο εύκολα θύματα της εκμετάλλευσης εφόσον δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία προστασία. Ακόμα και στην περίπτωση που όλοι οι μετανάστες αποδιώχνονταν είναι πλάνη να πιστεύουμε ότι η ανεργία θα μειώνονταν και ότι θέσεις εργασίας θα περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες τους ντόπιους. Η εκτίναξη της ανεργίας έχει τους υπεύθυνους και τις αιτίες της στις πολίτικες των κυβερνήσεων που με σκοπό την κερδοφορία τσακίζουν το λαϊκό και εργατικό εισόδημα, οδηγώντας έτσι στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όσο η κοινωνικές συνθήκες δυσχεραίνουν, τόσο η δυσαρέσκεια θα αυξάνεται. Ο φασισμός και ο οποιοσδήποτε διαχωρισμός μεταξύ των εκμεταλλευόμενων, αποτελεί εγγύηση ότι αυτή η δυσαρέσκεια δεν θα στραφεί αποτελεσματικά ενάντια σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.   

Μήπως το "μεταναστευτικό πρόβλημα" είναι χρήσιμο στο σύστημα;

Σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά μας προβλήματα και τους πραγματικούς υπαίτιους το ενδιαφέρον στρέφεται από το αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής προς την υστερία για το μεταναστευτικό. Έτσι, οι ξένοι εργάτες μετατρέπονται σε «εγκληματίες», «βρωμιάρηδες», που «κλέβουν και δολοφονούν» και αποτελούν «απειλή για τη δημόσια υγεία». Μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίοι τράγοι της κοινωνικής κρίσης, σε αποδέκτες της γενικευμένης οργής για την εξαθλίωση, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως τιμωρία και μόνο της ίδιας τους της ύπαρξης. Στη πραγματικότητα όμως αποτελούν τα πρώτα μεγάλα θύματα της κρίσης τους. Μιας κρίσης η οποία εξαθλιώνει ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας και τα ωθεί στο κοινωνικό κανιβαλισμό. Αν πεινάς είναι πολύ πιθανό να κλέψεις για να φας είτε είσαι ντόπιος, είτε είσαι μετανάστης.

Η Χρυσή Αυγή και το εργατικό κίνημα

Οι Έλληνες εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είδαν τα τελευταία χρόνια τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά και να καταργούνται με νόμους τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ό, τι είχε κατακτηθεί τα τελευταία εκατό χρόνια από τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας ακυρώθηκε μέσα σε μερικούς μήνες. Οι εργαζόμενοι  βρίσκονται πια εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών. Όμως αρκετοί από αυτούς αντιστέκονται και αγωνίζονται για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν, με απεργίες, καταλήψεις χώρων εργασίας, πορείες και άλλες μορφές αγώνα. Οι νεοναζί είναι απόλυτα εχθρικοί απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα. Όχι μόνο δεν τους στηρίζουν αλλά και τους σαμποτάρουν. Να τί λέει  η Χρυσή Αυγή για τις εργατικές διεκδικήσεις:
«Οι απεργίες ενισχύουν το μίσος μεταξύ των Ελλήνων. Τί νόημα έχει η απεργία; Για να ταλαιπωρηθεί ο άλλος Έλληνας, ο άλλος εργαζόμενος; Λέω λοιπόν όχι στις απεργίες που πλήττουν μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους».
Είναι ακριβώς το ίδιο παραμύθι που ακούμε στα τηλεοπτικά κανάλια κάθε φορά που γίνεται μια απεργία ή μια πορεία. Γιατί φυσικά οι ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που ταυτόχρονα είναι και εφοπλιστές, βιομήχανοι και μεγαλοεργολάβοι, υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους και θέλουν εργαζόμενους φοβισμένους και υποταγμένους. Κι ενώ οι Χρυσαυγίτες υποτίθεται ότι βρίζουν τους ξεπουλημένους δημοσιογράφους και τα κανάλια και μιλούν για την ενότητα του έθνους, στην πράξη παίρνουν το μέρος των ισχυρών και των πλούσιων. Γιατί είναι στην πραγματικότητα υπηρέτες του συστήματος που κατά τα άλλα καταγγέλουν.

Πώς βλέπει η Χρυσή αυγή τους νέους;

Ο φασισμός ξαναμπήκε στη μόδα και το επικίνδυνο είναι ότι μπήκε για τα καλά στις σχολικές αίθουσες. Η νεολαία η οποία από τη φύση της είναι επαναστατική και διακατέχεται από γνήσια και αγνά αισθήματα δε θα πρέπει να είναι εύκολος στόχος για τους οπαδούς του φασισμού. Το επικίνδυνο δεν είναι τόσο η νοσταλγία του Χίτλερ και οι εθνικιστικές κορώνες, όσο το πάθος για πειθαρχία, η έντονη προσκόλληση στην ιεραρχική οργάνωση, η ποδοπάτηση της προσωπικότητας του ατόμου, η κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο φασισμός αρνείται το δικαίωμα του ανθρώπου να είναι μοναδικός, ιδιαίτερος, ελεύθερος. Οι λάτρεις του, αυτό που πραγματικά ονειρεύονται για τους νέους είναι να αυξηθεί η ετοιμότητά τους για χρήση βίας και να μειωθούν οι αναστολές τους, ώστε να φτάνουν ακόμα και να δολοφονούν οποιονδήποτε θεωρείται «εχθρός του έθνους». Αυτό θα μπορούσαν να το καταφέρουν διαχέοντας τη φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία, στους χώρους του σχολείου καθώς και στη διδασκαλία σε συνδυασμό με τη θέση τους για υποχρεωτική στράτευση, αγοριών και κοριτσιών, στα 18. Σε μια ηλικία που ο νέος, μη έχοντας αναπτύξει ολοκληρωτικά ιδεολογικές και πολιτικές αντιστάσεις, είναι πιο εύκολο να πέσει θύμα εθνικιστικής και στρατιωτικής προπαγάνδας, με σκοπό τη δημιουργία ενός ολόκληρου στρατού έτοιμου να κάνει τα πάντα για τα φασιστικά ιδεώδη τους. Οι λάτρεις αυτής της ιδεολογίας που αποτυπώνονται στα πρόσωπα των οπαδών της Χρυσής Αυγής ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν είναι ούτε διέξοδος για κοινωνικές σχέσεις, ούτε πολιτική επιλογή. Είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. 
    
Δε μπορούμε να παραβλέψουμε τη θέση της Χρυσής Αυγής για τη Χούντα και την Εξέγερση του Πολυτεχνείου ΄73

« Είχε και τα καλά της η Χούντα - δε καταδικάζουμε το πραξικόπημα – μεγάλη παραμύθα ότι τανκ έριξε τη πόρτα του Πολυτεχνείου – ποιοι νεκροί; Μα δεν υπήρξε κανένας νεκρός!»
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πλήρη διαστρέβλωση της ιστορίας. Με τι σκοπό άραγε;

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη θέση της Χρυσής Αυγής για τη γυναίκα

Ιδιαίτερη μεταχείριση επιφυλάσσει η Χρυσή Αυγή για το γυναικείο φύλο: «Εμείς οι Ελληνίδες μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων».

Ο φασισμός σήμερα δεν πρόκειται να έρθει με σβάστικες και τεντωμένα χέρια

Οι φασίστες θα παίξουν με τους φόβους και τις ανασφάλειες μας. Θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν την λογική, γιατί με αυτή οι στόχοι τους καταρρέουν. Ακόμη κι αν οι γενιές έχουν απομακρυνθεί χρονικά από ακραίες κοινωνικές συγκυρίες, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε τα δεινά που έχουν υποφέρει οι λαοί από το φασισμό: στρατόπεδα θανάτου, γενοκτονίες, πεδία μάχης, μαζικές εκτελέσεις, εμφυλίους, θαλάμους βασανιστηρίων, χιλιάδες εξαφανίσεις, χιλιάδες βιώματα καθημερινής βίας και φόβου.

ΘΕΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΙΣΟΥΣ Ή ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ;

Ο φασισμός οδηγεί σε έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων από τον οποίον κανένας δεν βγαίνει κερδισμένος. Η ευτυχία πραγματοποιείται σε μία κοινωνία που τη θέση του ατομισμού παίρνει η συλλογικότητα και ο αγώνας για ισότητα, αλληλεγγύη και ελευθερία. Οι μάχες κερδίζονται όταν τις δίνουμε όλοι μαζί. 
Θες να αγωνιστείς; Διάλεξε σε ποιους θα δώσεις το χέρι.

Το Φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

26/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: