Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Να επανασυνδεθεί το νερό στο πάρκο Κύπρου & Πατησίων

Η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων διεκδικεί από το Δήμο Αθηναίων την άμεση επανασύνδεση της παροχής νερού στο γειτονικό πάρκο Κύπρου & Πατησίων και εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι παλεύουν χρόνια τώρα να το σώσουν.

Καταγγέλουμε τη Δημοτική Αρχή, για το γεγονός ότι έκοψε την παροχή του νερού τον Αύγουστο του 2011 θέτοντας σε κίνδυνο περισσότερα από εκατό δεντρα και θάμνους, τα οποία χρειάζονται συνεχές πότισμα.

Ο χώρος του πάρκου Κύπρου & Πατησίων αποτελεί δημόσιο χώρο πρασίνου με εμβληματικό χαρακτήρα για τα κινήματα κατοίκων ενάντια στις πολιτικές τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης.

Κερδήθηκε από τα συμφέροντα χάρη στο μακρόχρονο και δυναμικό αγώνα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και δεν πρόκειται να το αφήσουμε στην τύχη του.

Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει ο Δήμος -ακόμα και την ύστατη στιγμή- είναι η επανασύνδεση της παροχής νερού, ώστε να σωθούν όσα δέντρα και θάμνοι γλύτωσαν από την καταστροφική μανία των επενδυτών και του Δήμου το 2009, αλλά και όσα φυτεύθηκαν από τους κατοίκους έκτοτε.

Το πάρκο θα μείνει, τσιμέντο δε θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: