Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ψήφισμα της ΛΣΠ για τον συναγωνιστή Ν. Κατσίφη

H Λαϊκή  Συνέλευση Πατησίων καταγγέλει τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε μαζί με μαζικούς φορείς και πολλούς κατοίκους,  στην αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου 12/5 στην πλατεία Κύπρου, ως έκφραση διαμαρτυρίας για τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών τη τελευταία βδομάδα στην Καλλιθέα, ενάντια σε μετανάστες. Επιθέσεις με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς τους, που περιελάμβαναν ακόμα και τοποθέτηση αυτοσχέδιων βομβιστικών μηχανισμών έξω από σπίτια που μένουν μετανάστες και προσπάθειες πυρπόλησής τους. Επιθέσεις που καλύπτονται και συνδέονται με αστυνομικούς της περιοχής, με χαρακτηριστικό τις απειλές που δέχτηκαν τρείς μετανάστες από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλλιθέας, λίγο πριν χτυπηθούν το βράδυ της τρίτης 8/5/2012, στη πλατεία Κύπρου από φασιστική συμμορία.

Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη έγινε την Κυριακή 13/5 όταν τέσσερις αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν με τις κατηγορίες της απόσπασης κρατουμένου από αστυνομικούς, εξύβριση αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης κι απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών.

Τα γεγονότα, όμως, είναι διαφορετικά. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στη πλατεία Κύπρου, νεαροί με μηχανάκια πλησιάζουν, βρίζουν και φτύνουν κατ’ εξακολούθηση τους μετανάστες. Η συγκέντρωση είναι περικυκλωμένη από διμοιρίες ΜΑΤ, που δεν κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν τις προκλήσεις. Κάποια στιγμή, ορισμένοι μετανάστες και ντόπιοι προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση από τους νεαρούς με τα μηχανάκια. Τότε, από ένα περιπολικό κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί, κυνηγούν έναν τυχαίο αιγύπτιο μετανάστη από το σωρό, τον στριμώχνουν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και τον συλλαμβάνουν. Πολύς κόσμος, ανάμεσα στους οποίους και ο Νίκος, απαιτεί από τους αστυνομικούς την απελευθέρωση του μετανάστη. Μετά από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί αφήνουν το μετανάστη ελεύθερο και εξηγούν  ότι τον έπιασαν για την προστασία του. Όλος ο κόσμος ξαναγυρνά στη συγκέντρωση που συνεχίζεται κανονικά και ακολουθεί πορεία προς τη πλατεία Νέας Σμύρνης, πάλι ζωσμένοι από διμοιρίες ΜΑΤ. Ενώ μετά το τέλος της πορείας επεδίωξαν να απομονώσουν και να συλλάβουν όλους τους μετανάστες, που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, γεγονός που αποτράπηκε από τη παρουσία Ελλήνων αγωνιστών και αντιρατσιστικών φορέων, αλλά και από την υποδειγματική στάση, ωριμότητα και ψυχραιμία των ίδιων των μεταναστών.

Πρόκειται για χυδαία κλιμάκωση της συνεργασίας αστυνομικών και φασιστικών ομάδων στην Καλλιθέα. Συνιστά την αναβάθμιση της καταστολής. Την ώρα που μετανάστες κρατούνται για εξακρίβωση στοιχείων, τρομοκρατούνται από τους αστυνομικούς και μόλις απελευθερώνονται δέχονται επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες, την ώρα που δεν συλλαμβάνεται κανένας φασίστας μαχαιροβγάλτης, την ίδια ώρα γίνονται συλλήψεις ντόπιων και μεταναστών που απλά έχουν συμμετάσχει σε αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές διαδηλώσεις.

Το περιστατικό αυτό, σε συνδυασμό με σειρά άλλων γεγονότων (δημοσίευση φωτογραφιών οροθετικών γυναικών, δημοσίευση από την αστυνομία φωτογραφιών από τα γεγονότα της 12ης Φλεβάρη 2012, η εισβολή μηχανών ΔΙΑΣ στην ΑΣΣΟΕ την ημέρα των φοιτητικών εκλογών) αναδεικνύει τη σκλήρυνση του αυταρχισμού και των διώξεων που εκπορεύονται από τα πολιτικά κέντρα εξουσίας.

Η φασιστική  τρομοκρατία καλυμμένη ή απροκάλυπτη δε θα περάσει.
Δεν διαπραγματευόμαστε τις ελευθερίες μας.

Λαϊκή  Συνέλευση Πατησίων
21/5/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: