Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Επιτυχημένη η τοπική πορεία της Τετάρτης...

Η συγκέντρωση και στη συνέχεια η πορεία που κάναμε μαζί με γειτονικές συνελεύσεις και επιτροπές την Τετάρτη 12/2 ήταν αρκούντως δυναμική και επιτυχημένη, ενώ το δρομολόγιο πέρασε από γειτονιές που σπανίως (ίσως και ποτέ...) βλέπουν διαδηλώσεις.


Συγκεντρωθήκαμε περί τα 200 άτομα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό (βλ. παραπάνω 1ο βίντεο), μαζί με συναγωνιστές από τις ΛΣ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Γαλατσίου, από τις επιτροπές Πευκακίων-Περισσού και Καλογρέζας, εργαζόμενους από το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω. Από εκεί πορευτήκαμε προς τη Λ. Δεκελείας (βλ. παρακάτω 2ο βίντεο), στη Λ. Χαλκίδος, περνώντας από το Γ. Νοσ. Πατησίων, το σταθμό ΗΣΑΠ άνω Πατησίων (απ'όπου και το παρακάτω 3ο βίντεο) και στη συνέχεια στη Λ. Πατησίων τερματίζοντας στο Πάρκο Φιξ, στη διασταύρωση Πατησίων και Γαλατσίου.



   Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των περιοίκων και των περαστικών: κόσμος έβγαινε στα μπαλκόνια, περαστικοί σταματούσαν και χειροκροτούσαν, ενώ αρκετοί μπήκαν στην πορεία μαζί μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιβάτες σε όλα τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στο δρόμο μας, όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκαν για τη μικρή καθυστέρηση που προκλήθηκε, αλλά κατέβαζαν το παράθυρο να πάρουν προκυρήξεις, επευφημούσαν, κόρναραν και χειροκροτούσαν.
   Φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας προκυρήξεις σε όλη την πορεία, δώσαμε το μήνυμα πως η μεγαλειώδης Κυριακάτικη διαδήλωση που πλημύρισε το κέντρο της Αθήνας ήταν μόνο η αρχή. Όπως έγραφε και το πανώ μας "ο Λαός ψήφισε όχι" και θα συνεχίσουμε στους δρόμους μέχρι να πέσει η κυβέρνηση και να φύγει η τρόικα που εξαθλιώνουν τις ζωές μας με τα μνημόνια και τις πολιτικές τους. Δεν θα τους αφήσουμε πια να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Παίρνουμε την υπόθεση και τις ζωές μας στα χέρια μας.

   Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν:
"Εμπρός Λαέ στην πρώτη τη γραμμή, σου κύρηξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ"
"Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε να πέσει η τυραννία"
"Νίκη στους εργάτες στη Χαλυβουργία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία"
"Αν δεν αντισταθούμε σ'όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές"
"Εδώ, εδώ και κάθε μέρα εδώ, ελάτε εσείς να ζήσετε με 400 ευρώ"
"Εμπρός Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι εξέγερση και πάλη"
"Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου Λαέ"
"Λαέ πολέμα σου πίνουνε το αίμα"
"Ανυπακοή μέχρι την ανατροπή"
"Άσε το φραπέ και τον καναπέ, πάρε την υπόθεση στα χέρια σου Λαέ"
"Όπως στα Πατήσια σε κάθε γειτονιά, τα Νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά"
"Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε απο'δω"

   Προσβλέπουμε σε συνέχεια, κρατώντας τη φλόγα που έχει ανάψει (όπως έδειξε η Κυριακάτικη διαδήλωση) όχι μόνο ζωντανή, αλλά ενισχύοντάς την σε όλες τις γειτονιές ώστε τελικά να γίνει "φωτιά και να τους κάψει"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: