Παιδική Ομάδα ΄΄Σβούρα στις γειτονιές΄΄

Για την ομάδα παιδικού εργαστηρίου και παιχνιδιού  «Σβούρα στις γειτονιές», κομμάτι της  Λαϊκής Συνέλευσης Πατησίων.

Ενώ οι στέγες των σπιτιών μας είναι τόσο κοντά, οι άνθρωποι είμαστε τόσο άγνωστοι και ξένοι μεταξύ μας. Χάσαμε την έννοια της γειτονιάς, εγκλωβιστήκαμε σε μια πραγματικότητα που προωθεί τον ατομισμό και τον ανάγει ως τη μοναδική αντίληψη της κοινωνικής ζωής. Την ιδέα και τη θέση της αλάνας, των ελεύθερων χώρων για ομαδικό παιχνίδι αντικατέστησαν το επί πληρωμή παιχνίδι, οι έξοδοι σε ιδιωτικά και απρόσωπα εμπορικά καταστήματα, η μοναξιά του διαδικτύου και του video game.

Nα ανακαταλάβουμε τις γειτονιές μας και να τις μετατρέψουμε σε ελεύθερους, ζωντανούς χώρους κοινωνικής συνεύρεσης, πολιτισμού και αλληλεγγύης ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τον καταναλωτισμό και τις λογικές ανάθεσης. Στο πλαίσιο αυτό αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα να ζωντανέψουμε τη γειτονιά μας μέσα από ομαδικό παιχνίδι, καλλιτεχνικές δημιουργίες, παραμύθι, παιδικό θέατρο, τραγούδι και χορό!!

Να δώσουμε ανάσα σε μας και τα παιδιά μας δημιουργώντας δομές που προωθούν τη συλλογικότητα και την αντίσταση απέναντι στην απομόνωση και την αποξένωση που μας επιβάλλουν. Να μεγαλώσουμε ελεύθερα παιδιά, με δημιουργική σκέψη και φαντασία μακριά από κάθε είδους διαχωρισμούς, ρατσισμούς, στερεότυπα και αρχηγούς.

Στην προσπάθειά μας αυτή, σας θέλουμε μαζί μας για να δημιουργήσουμε εστίες ζωής και αντίστασης σε όλες τις γειτονιές.

Για γειτονιές αυτοοργάνωσης – αλληλεγγύης – συλλογικού αγώνα
                                                                                           
  
                                                                                             
                  

                                                                     Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων