Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

"Mαζί μέχρι το τέλος… Μαζί μέχρι τη νίκη"



Πάνω από ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την ημέρα που ο αναρχικός Κ.Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας το έσχατο όπλο που διαθέτει, το σώμα και την ίδια του τη ζωή, απέναντι στην αυθαιρεσία και την καταπάτηση ακόμα και του Συντάγματος. Η νομιμότητα που διακηρύττουν αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά κουρελόχαρτο.  Ο Κ. Σακκάς, κόντρα σε κάθε νόμο καθώς το μέγιστο όριο προφυλάκισης για την ίδια υπόθεση είναι οι 18 μήνες, παραμένει φυλακισμένος επί δυόμιση χρόνια, με ανύπαρκτα αποδεικτικά στοιχεία με την κατηγορία  της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», το οποίο αρνείται και ο ίδιος αλλά και η οργάνωση. Είναι ο μόνος κρατούμενος στην Ελλάδα που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και δυόμισι χρόνια χωρίς να έχει δικαστεί, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 Η απόφαση του να προχωρήσει σε απεργία πείνας δεν αποτελεί δείγμα παραίτησης ή απελπισίας αλλά είναι κομμάτι της συνέχισης του αγώνα. Ενός αγώνα που καλείται να δώσει η πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντι στην όξυνση της καταστολής, του κρατικού αυταρχισμού και της βαρβαρότητας που μας επιβάλλουν. Η περίπτωση του Κ.Σακκά εντάσσεται στις περιπτώσεις  καθημερινής και ανεξέλεγκτης  κρατικής βίας και τρομοκρατίας  όπως οι ολοκληρωτικού τύπου επιστρατεύσεις των απεργών του μετρό, των καθηγητών, των ναυτεργατών, το πραξικοπηματικού τύπου κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και η καταστολή των μέσων αντιπληροφόρησης,  καθώς και  οι χιλιάδες απολύσεις, η καταπάτηση εργασιακών κατακτήσεων, η κατάργηση των δημόσιων αγαθών, η εξώθηση μιας ολόκληρης κοινωνίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, γεγονότα τα οποία συνθέτουν την καθημερινότητα που βιώνουμε. 

Η εκ των προτέρων καταδίκη από πλευράς δικαστικών αρχών και  κυβέρνησης ενός κατηγορουμένου που δεν έχει καν δικαστεί είναι μια ακόμα προσπάθεια επιβολής του κράτους έκτακτης ανάγκης  που αναδεικνύει όχι μόνο τη σκληρή στάση του κράτους απέναντι στον εχθρό λαό αλλά προετοιμάζει το νομικό δεδικασμένο ώστε να το χρησιμοποιήσει ενάντια σε κάθε αγωνιστή, εργάτη, απεργό αναρχικό ή αριστερό και σε καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες όπως οι μετανάστες, την ίδια στιγμή που λαμβάνουν χώρα αποφυλακίσεις και συνεχείς αναβολές δικών φασιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι η  Ν.Δ. όχι μόνο δεν απολογήθηκε για την παράνομη κράτηση του Κ. Σακκά και παράταση της στους 36 μήνες, πέρα δηλαδή και από το όριο των 30 μηνών που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα, αλλά αντίθετα τον καταδίκασε για την ιδεολογική του τοποθέτηση, ξεσηκώνοντας έτσι από το χρονοντούλαπο της ιστορίας σκέψεις και γεγονότα που αφορούν στην ποινικοποίηση των πολιτικών φρονημάτων και της ελεύθερης σκέψης. Με τον τρομοκρατικό αυτό τρόπο και με τη δικαστική εξουσία να αποτελεί το εργαλείο της κυρίαρχης τάξης και ιδεολογίας  καταδικάζεται  μια ολόκληρη κοινωνία στη σιωπή και την υποταγή με σκοπό τη χειραγώγηση της.

Η αντιμετώπιση του Κώστα Σακκά ουσιαστικά καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να παραδειγματίσει κάθε αντιστεκόμενο κομμάτι της κοινωνίας, γι’αυτό και θα πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.   

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: