Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κείμενο - ταυτότητα της ΛΣΠ

Τον Μάη-Ιούνη 2011 χιλιάδες λαού κατακλύσαμε τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Εργαζόμενοι ή άνεργοι, νέοι και συνταξιούχοι, φοιτητές ή μαθητές. Άνθρωποι διαφορετικών ιδεολογικών αφετηριών, ενταγμένοι σε κόμματα και πολιτικές συλλογικότητες ή ανένταχτοι, πάνω απ’ όλα όμως ενεργοί και αγωνιζόμενοι πολίτες, μας ένωσε ο πόθος μας για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια.
Καρπός εκείνης της περιόδου των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων ήταν και η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων. Τις αρχικές συγκεντρώσεις μας στο πάρκο ΦΙΞ τις διαδέχτηκαν οι τακτικές πλέον συναντήσεις μας στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, στον σταθμό ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων κάθε Δευτέρα στις 7:30 το βράδυ.
Στη Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων συμμετέχουμε κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών, διαφορετικών επαγγελμάτων και ποικίλων πολιτικών τοποθετήσεων. Αυτό που μας ένωσε αρχικά ήταν η αντίληψη ότι ο δρόμος που ακολουθούν οι κυβερνώντες καθ’ υπόδειξιν της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, δεν οδηγεί σε καμία «σωτηρία» αλλά στην καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας συνολικά, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.
Στεκόμαστε απέναντι στο πολιτικό σύστημα που στηρίζει τις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας, απέναντι στα κόμματα που τις υπηρετούν, κόντρα στις νεοφασιστικές συμμορίες. Αποτελούμε και εμείς κομμάτι του πολύπλευρου και δυναμικού κινήματος που αναπτύσσεται τα 2 αυτά χρόνια (απεργίες, συλλαλητήρια, ανυπακοή, «δεν πληρώνω», πλατείες κτλ.).
Προτάσσουμε την ανάγκη να αυτοοργανωθούμε, να αγωνιστούμε ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική υποδούλωσης, να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες δίπλα σε όσους πλήττονται, να ανοίξουμε δρόμους ανατροπής της βαρβαρότητας.
Γι’ αυτό βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα, συζητάμε ισότιμα τα προβλήματα που μας απασχολούν –προβλήματα κοινά για τη συντριπτική πλειονότητα του λαού– και συναποφασίζουμε δράσεις χωρίς κανενός είδους κηδεμονεύσεις. Σε καλούμε να συμβάλεις με την παρουσία σου, τις ιδέες και τη δράση σου. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση, όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας.
»Κινητοποιηθήκαμε εναντίον της αποκαλούμενης «εισφοράς αλληλεγγύης» (που επιβλήθηκε σε όλους τους φορολογούμενους) και του τέλους επιτηδεύματος (που επιβλήθηκε στους αυτοαπασχολούμενους) διαδηλώνοντας έξω από την Κ΄ ΔΟΥ και ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας.

»»Στηρίξαμε τους αγώνες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μας για τη σωτηρία και αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της Columbia, για να παραμείνει ανοιχτή και ζωντανή η Δημοτική Αγορά Κυψέλης και οι άλλοι ελεύθεροι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, για να διασωθεί το Κτήμα Δρακόπουλου ως ελεύθερος χώρος-χώρος πρασίνου, τόσο πολύτιμος για τη γειτονιά μας.

»»Εναντιωθήκαμε στο «έκτακτο» τέλος ακινήτων (το διαβόητο χαράτσι της ΔΕΗ), οργανώνοντας επανειλημμένα παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμό των τοπικών γραφείων της ΔΕΗ στην οδό Ορφανίδου, σε συνεργασία με γειτονικές λαϊκές συνελεύσεις, και συμμετείχαμε στις κεντρικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από συνελεύσεις, συλλογικότητες και επιτροπές κατά των χαρατσιών από όλη την Αττική. Οργανώσαμε εκδήλωση με εργαζόμενους της ΔΕΗ.

»»Φυσικά, ενώσαμε την αγωνία, την οργή και τη φωνή μας με εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιζόμενους συμπολίτες μας στα συλλαλητήρια κατά της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις 28-29 Ιούνη 2011, στη διήμερη πανεργατική απεργία κατά του πολυνομοσχεδίου στις 19-20 Οκτώβρη (οπότε μαζί με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο περιφρουρήσαμε την απεργία), και στο μεγάλο κοινωνικό ξεσηκωμό της 12ης Φλεβάρη 2012 για να μην περάσει το δεύτερο μνημόνιο αλλά και σε όλες τις κεντρικές κινητοποιήσεις που έχουν έκτοτε πραγματοποιηθεί. Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων στα ΜΜΜ και των καθηγητών.

»»Οργανώσαμε στις 15 Φλεβάρη 2012 τοπική πορεία (από τον Περισσό μέχρι το πάρκο ΦΙΞ) με γειτονικές λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές δεν πληρώνω και κινήσεις εργαζομένων διαδηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε την εξαθλίωση της ζωής μας που σχεδιάζουν κυβερνήσεις και τρόικα.

»»Είμαστε πάντα δίπλα στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της περιοχής μας, αντισταθήκαμε και αντιστεκόμαστε στο κλείσιμο-συρρίκνωση των νοσοκομείων της περιοχής μας (Γενικό Πατησίων, 7ο ΙΚΑ). Συμμετείχαμε σε όλες τις πορείες - δράσεις ενημέρωσης ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας ως κοινωνικό αγαθό για όλους.

»»Προσπαθήσαμε να θέσουμε βάσεις για δομές αλληλεγγύης στη γειτονιά, οργανώνοντας 3 χαριστικά-ανταλλακτικά παζάρια στο Κτήμα Δρακόπουλου, θεσμός που πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να καθιερωθεί. Διοργανώσαμε επίσης 2 παιδικά εργαστήρια αλληλεγγύης και δημιουργίας για όλα τα παιδιά της γειτονιάς στις 31/3 και 28/4/13 (ομάδα «Σβούρα στις γειτονιές»).

»»Συμμετείχαμε στις δράσεις αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της 12ης Φλεβάρη 2012 και άλλους διωκόμενους, στη θέση των οποίων θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή τους.

»»Συνδιοργανώσαμε αντιφασιστικές δράσεις στην περιοχή μας, όπως η αντιφασιστική Hip hop συναυλία στις 30/6/2012, εξορμήσεις σε σχολεία, προβολή ταινίας, πορεία στις 6/4/2013 στα Κ. Πατήσια μαζί με τον «Αντιφασιστικό Συντονισμό στην Πατησίων».


ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ - ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια: