Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
το χαράτσι της ΔΕΗ

Το νέο «έκτακτο» χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, που χρεώνεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν είναι και τόσο έκτακτο: θα επιβάλλεται και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, για το 2012 θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την είσπραξη του τρέχοντος, από τις αρχές δηλαδή του χρόνου. Πρόκειται για ένα «έκτακτο» χαράτσι δίχως τέλος, το οποίο με την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης αποτελεί ωμό εκβιασμό.
Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να μην το πληρώσουμε ή σε κάθε περίπτωση να το καθυστερήσουμε όσο περισσότερο είναι δυνατό, ώστε να μην πάρουν τα χρήματα που περιμένουν.
Τι μπορούμε να κάνουμε:
  • Έχουμε 40 ημέρες περιθώριο για την εξόφληση του λογαριασμού από τη μέρα που θα τον λάβουμε, ενώ σε άλλες 25 ημέρες από την έγγραφη ειδοποίησή μας με τον επόμενο λογαριασμό είναι πιθανή η προσπάθεια διακοπής του ρεύματος.
  • Από εκεί και πέρα φροντίζουμε ώστε η πρόσβαση στο ρολόι-μετρητή του ρεύματος της ΔΕΗ να είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη. Δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο παρουσία εισαγγελέα.
  • Αν ο μετρητής βρίσκεται σε προαύλιο χώρο κλειδώνουμε την εξώπορτα.
  • Στις περιπτώσεις που ο μετρητής βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο (π.χ. στο πεζοδρόμιο) φροντίζουμε να τον κλείσουμε με ένα ξύλινο ή μεταλλικό ερμάριο (κουτί-ντουλάπι) ή αν ήδη υπάρχει αυτό φροντίζουμε να βάλουμε ένα γερό λουκέτο.
  • Σε πολυκατοικίες, όπου όλοι οι μετρητές βρίσκονται μαζί σε κοινό ντουλάπι, βάζουμε ένα γερό λουκέτο ή κλειδώνουμε την πόρτα πρόσβασης στο χώρο και το κλειδί το κρατάει π.χ. ο διαχειριστής.
Με τα παραπάνω εμποδίζουμε τη διακοπή του ρεύματος από τον μετρητή. Η μόνη επιλογή που απομένει στη ΔΕΗ και στους εργολάβους της είναι να κόψουν την παροχή ρεύματος σε όλο το κτίριο από την κολόνα, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο σε μονοκατοικίες ή σε κτίρια όπου δεν έχει πληρώσει κανένας (πράγμα αδύνατο στο βαθμό που υπάρχει λογαριασμός π.χ. για κοινόχρηστους χώρους) οπότε απαιτείται και η κινητοποίηση καλαθοφόρου οχήματος.
  • Συνεννοούμαστε και οργανώνουμε την άμυνά μας απέναντι στη ληστεία τους, μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας ή/και τους γείτονες. Συζητάμε το θέμα σε συνέλευση, ώστε όλοι να είναι ενημερωμένοι. Ακόμη και αν δε συμφωνούν όλοι, φροντίζουμε ώστε κανείς να μη διευκολύνει την είσοδο συνεργείου για διακοπή ρεύματος. Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μας δίνουν δύναμη. Δεν είμαστε μόνοι μας: πολλά σωματεία, συλλογικότητες, συνελεύσεις, ακόμα και ολόκληροι δήμοι (Νέα Ιωνία, Ίλιον, Περιστέρι, Ελληνικό, Βύρωνας κ.ά.) οργανώνουν τις αντιδράσεις τους.
  • Ενημερώνουμε άμεσα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (ακόμα και πριν την επιβολή του χαρατσιού). Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε οργανωμένα να το επανασυνδέσουμε μαζί με τεχνικούς που έχουν δηλώσει διαθεσιμότητα.
Επειδή τα μέτρα τους δεν έχουν τελειωμό, ας τελειώνουμε μια και καλή με αυτούς!
Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ!!! αφήνουμε κανέναν χωρίς ρεύμα!!!

Οργανωνόμαστε:
ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ τη...
Δευτέρα στις 7:30 μ.μ., ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια (Αγ. Βαρβάρα)

Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: