Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση Λαϊκής Συνέλευσης Πατησίων


"Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων"
30 Ιούνη 2011
Χθες το πρωί στο σταθμό του μετρό "Ευαγγελισμός" είχαμε συγκεντρωθεί από πολλές συνελεύσεις περιοχών με σκοπό να διαδηλώσουμε ειρηνικά στα πλαίσια της απόφασης της "Λαϊκής Συνέλευσης Πατησίων" για αποκλεισμό των οδών που οδηγούν στη βουλή. Χωρίς καμία πρόκληση από πλευράς μας είχαμε αρχικά επίδειξη δύναμης των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και στη συνέχεια σκληρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον μας οι οποίοι μας έριξαν δακρυγόνα τραυματίζοντας αρκετούς από μας με σοβαρότερα τραυματισμένο από γκλομπ στο κεφάλι τον αντιπρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση, με τους χιλιάδες πολίτες που πλημμύρισαν για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα παρά τις χωρίς προηγούμενο σε βιαιότητα και ένταση επιθέσεις της αστυνομίας, απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι και οι νέοι δεν λυγίζουν και δεν τρομοκρατούνται από την αστυνομική βία και την καταστολή.
Η κυβέρνηση αφού κατάφερε με μεθοδεύσεις και εκβιασμούς να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην πλατεία Συντάγματος και στις γύρω περιοχές. Χιλιάδες πολίτες κινδύνευσαν από την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών και τις αστυνομικές επιθέσεις, πολλοί τραυματίστηκαν ενώ έγιναν πολλές συλλήψεις και το κέντρο της πόλης ήταν και εξακολουθούσε να είναι ως αργά το βράδυ υπό αστυνομική κατοχή προκειμένου να σπείρουν το φόβο στους πολίτες και να καταφέρουν την άμεση διάλυση 36 ημερών μαζικότατων και ειρηνικών διαδηλώσεων.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ
Το μεσοπρόθεσμο μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά οι αγώνες του λαού θα συνεχιστούν για τη μη εφαρμογή του και την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ.
Αύριο όλοι και όλες στις 6 το απόγευμα και πάλι στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: